Sunday, February 25, 2007

Δημιούργησε. Μη φοβάσαι


Οι πρωτόγονοι κατασκεύασαν εργαλεία και έγιναν λίγοτερο πρωτόγονοι. Κάποια στιγμή όχι πολύ μακρινή από την μέρα που έφτιαξαν το πρώτο τους ακόντιο, ανακάτεψαν μερικά μπιρμπιδέλια και άρχισαν να ζωγραφίζουν στα σπήλαια. Και ο μεγάλος κυνηγός της φυλής, χάρηκε που είδε την αγωνία και τη δύναμη του σε δύο διαστάσεις και ας μην είχε ιδέα τι είναι διάσταση.
Ένας άντρας στην κορυφή του διπλανού λόφου ένιωσε τις ακτίνες του ήλιου στο δέρμα του και ανατρίχιασε. Ο αέρας χάιδευε τα άκρα του, η αλμύρα του χτυπούσε το πρόσωπο και αυτός χαμογελώντας έγραψε ένα ποίημα. Ένιωσε όμορφα.
Δίπλα σε μια πύλη του χρόνου, κάποιος άλλος λυπημένος από τον κόπο των ανθρώπων που μοχθούσαν κόντρα στα νερά του ποταμού, οραματίστηκε μια μεγάλη σανίδα που θα έδενε τις δύο όχθες. Έβαλε τα δυνατά του, σκόρπισε τον ενθουσιασμό του και μετά από καιρό έκοβε απογευματινές βόλτες στην γέφυρα που έγινε σκοπός της ζωής του. Χαιρετούσε χαμογελώντας καθώς έβγαζε το καπέλο στις δεσποινίδες που περπατούσαν δίπλα του.
Μετά από πολλά ποτά και στην προσπάθεια του να ξεφορτωθεί το χάος του μυαλού και της καρδιάς του, ένας άλλος μεσήλικος λέρωνε ένα κομμάτι χαρτί ξαλαφρώνοντας το είναί του. Στάθηκε μέσα στις μπογιές και ήρεμος πια αναφώνησε ένα τεράστιο, πολύχρωμο ουφ! Στη μέση του δωματίου του, με τα ίχνη της δημιουργίας εμφανή στα χέρια του, χόρεψε τον πρώτο του χορό.
Μια παρέα αποφάσισε να διεκδικήσει τη θέση της στον κόσμο. Έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο, αποτύπωσε αυτό που ζει και εξέφρασε αυτό που θέλει να ζήσει. Κινητοποιήθηκε. Το απόγευμα βγήκαν όλοι μαζί για ένα κρασί. Τα διαβολάκια τους τρέχανε πέρα δώθε και αυτοί τα κοιτούσαν. Μια εκείνα και μια όσα κατάφεραν για αυτά και τους ίδιους.
Την πρώτη βροχερή μέρα του νέου χρόνου, σε μια μισοσκότεινη παράγκα, ακούστηκε ο ήχος της ζωής. Ο ευτυχής πατέρας έτρεξε στην κοινή αυλή και ανακοίνωσε με ενθουσιασμό και κομμένα γόνατα το νέο. Την επομένη, οι γειτόνισσες ήλθαν στο σπίτι με γλυκά και πίτες. Στήθηκε τσιμπούσι με ότι φύτρωσε εκείνη την χρονιά.
Τα αδύνατα γίνονταν από παλιά δυνατά. Με τη βοήθεια της δημιουργίας. Σπρώχνοντας τον εαυτό του πέρα από τα όρια που νόμιζε πως είχε, ο άνθρωπος άλλαξε την ζωή του. Ακόμα και μέσα στον πόνο και στις δυσκολίες τραγουδούσε, χόρευε, έγραφε, γεννούσε. Γιατί όσο δημιουργούσε, ποδοπατούσε ότι τον έκανε να τρέμει από τον φόβο του.

6 comments:

Loth said...

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ...ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΗΜΕΡΑ..ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΜΟΥ ΖΩΗ..ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ..ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΔΥΝΑΤΑ.ΚΑΙ ΕΝΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΙΩΘΕΙΣ ΠΩΣ ΝΙΚΗΣΕΣ ..Ο ΦΟΒΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΞΑΝΑ..

ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ..ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΛΙΘΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ..

ΥΓ.ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ..ΜΑΑΑΤΣ

Αστάρτη said...

Θέλει αισιοδοξία η ζωή αλλιώς δεν βγαίνει!
Στην τελική, όπως κι αν έρθει μια κατάσταση, ο τρόπος που θα την χειριστούμε θα την διαμορφώσει μέσα στο κεφάλι μας.
Μια χαρά τα λές..δημιούργησε...μην φοβάσαι..διάλεξε πορτοκαλί και ζωγράφισε!

chaplin said...

Καλημέρα και ψηλά το κεφάλι! Δεν μπορούμε να τα καταφέρνουμε όλα στη ζωή. Ποιοί είμαστε; Οι Ζουπερμεν!?!?
Όμως και μόνο το να φτάσεις τον εαυτό σου στα όρια του, όσο τρομακτικό και να φαίνεται,είναι καλό, διάολε! Γιατί σε φέρνει πιο κοντά στον επόμενο στόχο σου. Κι έτσι μπαίνει σιγά σιγά μέσα σου το μικρόβιο πως αυτό που θέλεις δεν είναι τόσο αδύνατο τελικά.
Σου πετάω την σκάλα να ανέβεις!!
Φιλάρες

chaplin said...

Αστάρτη καλημέρα! Handache free ελπίζω!

Loth said...

ΟΚ ΑΝΕΒΑΙΝΩ ..ΚΙΑΝ ΠΕΣΩ ..ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΟΥ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΟΥ...ΧΙΧΙ

ΜΑΑΤΣ

it is said...

kiks δεν είχε χερόπονο η αστάρτη ρε βλάκα :p

Πολύ ωραίο το κειμενάκι... πολύχρωμα ουφ στα μουτράκια σου λοιπόν και καλημέρες! :)

Κι εγώ είμαι ψιλοdown αλλά με έχω πιάσει από το αυτί και χαμογελάω...