Tuesday, April 17, 2007

Ε, και;

Αναρωτιέμαι...όταν μπορώ...
Ας πούμε πως πέρα από τη δική μας πραγματικότητα, αυτή που ζούμε και ο καθένας ερμηνεύει διαφορετικά (και είναι κάποιες φορές αισθητά διαφορετική για τον καθένα μας), ας πούμε λοιπόν, πως αυτή η πραγματικότητα δεν είναι η μοναδική.
Έστω ότι υπάρχουν παραπάνω από μια παράλληλες πραγματικότητες. Είναι πιθανόν λένε οι επιστήμονες. Σε καθεμιά από αυτές τις πραγματικότητες ζω διαφορετικά γιατί έχω κάνει διαφορετικές επιλογές. Στη μια είμαι κηπουρός στην άλλη ψαράς, στην τρίτη είμαι πολύτεκνη και στην άλλη ψυχάκιας κοκ.
Υποθετικά και ενδεχομένως υπάρχουν παράλληλες πραγματικότητες κι εμείς ζούμε σε αυτές χωρίς ποτέ οι ζωές μας να τέμνονται (πως θα ήταν παράλληλες, άλλωστε;).
Επειδή εμπεριστατωμένη επιστημονική απάντηση δεν θα διατυπωθεί αύριο μεθαύριο ή μπορεί να αποδειχτούν στον τρελό κόσμο που ζούμε εξωφρενικά πολλές, αναρωτιέμαι όταν μπορώ,
ε και
;

Και τι έγινε αν υπάρχουν; Επηρρεάζουν αυτές οι παράλληλες πραγματικότητες η μία την άλλη; Η πιθανότητα να υπάρχει μια παράλληλη πραγματικότητα μειώνει, αλλοιώνει...κάνει κάτι διάολε σε αυτήν που αντιλαμβάνομαι κάθε φορά πως ζω;

Μια σπαζοκεφαλιά ήταν για να περνάει η ώρα και ένα ουφ με το υπερψάξιμοτωνπάντων!

5 comments:

Loth said...

Ε ΚΑΙ? ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ..ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΖΕΙ..ΦΙΛΙΑΑΑΑΑ

chaplin said...

Καλημέρα!
Πιο πολύ με απασχολεί το γεγονός πως το ίδιο πράγμα μπορεί να είναι τόοοοοοοσο πολύ διαφορετικό για τον καθένα μας.
Όμως φτάνουν οι σπαζοκεφαλιές. Φιλιά

Aggelos Spyrou said...

Δε μου αρέσουν οι σπαζοκεφαλιές.

Σου τρώνε χρόνο από αυτά που μπορείς να ζήσεις.

0:)

it is said...

Είσαι πολύ ψαγμένη! Θέλω να σε γνωρίσω! Θες να γίνουμε φίλοι σε μια άλλη παράλληλη πραγματικότητα της εδώ παράλληλης, τρίτη πραγματικότητα (παράλληλη) δεξιά?

Rozakas said...

Σκέψου το πολύ απλό. Ας πούμε οτι βλέπεις το κόκκινο ως πράσινο και το πρασινο σαν κοκκινο. Αλλά απο μικρή σου μάθαν το κόκκινο σαν κόκκινο, ενώ στην πραγματικότητα όλοι οι άλλοι το βλέπουν το βλέπουν πράσινο. Αλλά εσύ δεν θα το μάθεις ποτέ. Ηθικό δίδαγμα, απότοκο του Γαλλικού Διαφωτισμού : μην πιστεύεις σε τίποτα που δεν έχεις δει ιδια όμμασι.