Monday, December 3, 2007

Ένα όμορφο εξάωρο στη σχολή!

Μετά από μια βδομάδα σύγχυσης και επιβεβλημένης απραξίας*, σήμερα είχα την ευτυχία να περάσω ένα όμορφο εξάωρο στη σχολίτσα μου!!

Πέρα από την καλή χημεία με την καταπληκτική, πανέμορφη, πανέξυπνη φίλη και συνεργάτη [θέλεις να πω κι άλλα;;;...χιχι.............Θέλεις, διάολε;], καταφέραμε μετά από στύψιμο του αριστερού και κατόπιν του δεξιού ενδοκρανιακού σφουγγαριού, να λερώσουμε ευχάριστα το χαρτί!!!

Βαφτίσαμε τον χώρο, "χώρο-απόφαση" και αρχίσαμε τα παιχνίδια και τις μουτζούρες! Για να μην επιμηκύνω το μυστήριο της πρώτης ανάρτησης μετά από πολύμηνη απουσία [είμαι ένοχη, αλλά γούσταρα!], θα εξηγηθώ:

Θέμα διπλωματικής: Κέντρο κοινωνικής ενσωμάτωσης μεταναστών και εκπαίδευσης πολιτών (γιατί την χρειαζόμαστε) Να σημειωθεί πως διατηρούμε επιφυλάξεις για τον τίτλο. Σε γενικές γραμμές, αυτές οι εφτά λέξεις εκφράζουν σχετικά πιστά αυτό που φωνάζει η εσωτερική φωνούλα..

Πρόκληση της ημέρας: Ο χώρος όπου οι Μ(ετανάστες) και οι Π(ολίτες) συναντώνται ποικιλοτρόπως

Θεωρητική διαπίστωση: (σε μορφή διαλόγου, με διακοπές ρουφηξιάς καφε)
- Κοίτα...ότι και να λέμε....όχι πως δεν συμφωνώ...κι εγώ κάπως έτσι το βλέπω....
- Βασικά, η πλατεία είναι το κλειδί.
- Ναι....μμμ...και ο υπαίθριος χώρος...σαν αυτά που είδαμε στο βιβλίο του *****.....με τους ενδιάμεσους χώρος και τα κατώφλια....κατάλαβες ποιό λέω;
- Θυμάμαι...αλλά νομίζω πως δεν φτάνει μόνο να είναι δίπλα δίπλα οι μεν και οι δε....πως να το πω...μισό...το χω...........ρε, συ. Αν δεν θέλουν αυτοί να βρεθούν μαζί, δε θα κάτσει!
- Φαντάσου σενάριο: Η μικρή Ελενίτσα γυρνάει από το σχολείο, απο τον σύντομο δρόμο που χαράξαμε και περνάει από την πλατεία μας. Δίπλα στην πλατεία....σε χαμηλότερο επίπεδο.....κάποιο εργαστήρι...που απευθύνεται και στους μεν και στους δε, βγάζει μια λειτουργία υπαίθρια.
- Ναι...
- Αυτο γίνεται τη Δευτέρα και την Τρίτη και την Πέμπτη...και κάποια στιγμή....ενδεχομένως....από περιέργεια ίσως αρχικά....η φωνούλα της Ελενίτσας της λέει...."κοίτα βρε χαζούλα τι γίνεται εκεί χάμω"
- Και αν είναι λίγο πονηρούλα της σφυρίζει "καλό το μελαχροινάκι, ε;;;" χιχι
-Της μπαίνει λοιπόν η ιδέα να πάει κι αυτή να δει τι παίζει
- Αλλά περνάει μια φάση....μια βδομάδα που το ζαλίζει μέσα της.....να πάω, να μην παώ......
- Μέχρι να το πάρει απόφαση, που στέκεται η Ελενίτσα;....μμμμ...όχι στην πλατεία. Κάπου ενδιάμεσα μάλλον....σε μια περιοχή ανάμεσα, που να της επιτρέπει να πλησιάσει σιγά σιγά....
- Και εν τέλει, αν το αποφασίσει, να κατέβει στην αυλή και να το γνωρίσει το μελανούρι!!
- Συνεπώς, αν γεφυρώσουμε αυτή την απόσταση (θεωρητική και φυσική), με μια περιοχή που θα συμπεριλαμβάνει....κερκίδες ας πούμε....η Ελενίτσα θα μπορεί να πλησιάζει σιγά σιγά κάθε μέρα, με τον δικό της ρυθμό και κάθε φορά να κατεβαίνει ένα σκαλοπάτι.
- Θα είναι ο χώρος που θα ζει μέχρι να το πάρει απόφαση!

Εγένετο ο χώρος-απόφαση! Και άλλοι σαν και αυτόν βρίσκονται σε διερεύνηση και όπως λέμε πλέον μεταξύ μας, λίγο σοβαρά, λίγο αστεία......οι χώροι αυτοί φιλοδοξούν.......


*Η σύγχυση της εβδομάδας και η απραξία, επιβλήθηκε από τις συνεχείς μετακομίσεις μέχρι να κατασταλάξουμε στην φωλίτσα μας και την ζωτικής σημασίας και εκτεταμένη επιδίωξη για αξιοπρεπή επίπεδα καθαριότητας σε ολόκληρη τη σχολή. Περισσότερα επί του θέματος σύντομα (αν κερδίσω το στοίχημα με την μουγγαμάρα του εαυτού μου!)

4 comments:

it is said...

Στις πάνω πάνω κερκίδες χρειάζεται ένα λιοντάρι...
Για να δώσει ένα έξτρα κίνητρο στην Ελενίτσα να κατέβει ντε! :P

Γκρεμίστηκαν όλοι οι φούρνοι της Ξάνθης κι είπες να γράψεις? :p Φιλάκια ρε :)

chaplin said...

Κάποιος κακεντρεχής θα σκεφτόταν πως το λιοντάρι βρίσκεται εκεί για να ¨φυλάει¨ τους μετανάστες!!

Αρένα φάση!

Καλησπέρα

lee said...

You are back!
Δυσκολο θεμα διαλεξες.
Δωσε περισσοτερη βαση στο πως θα εκπαιδευτουν οι πολιτες γιατι εχουν ακομα ενσωματωμενες τις παρωπιδες. Φιλιά :)

Loth said...

ANTE NTE ..ΚΑΛΩΣ ΤΗ!!!
ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ, ΕΔΩ ΔΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ!ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!