Tuesday, March 27, 2007

Απομόνωση

Περνάω φάση εκούσιας απομόνωσης. Τι σημαίνει αυτό; Συνειδητά αφήνω τα πράγματα να τρέχουν και τα παρακολουθώ. Δεν παύω να είμαι κοινωνική (δεν κλείνομαι σπίτι, με όλα τα μέσα επικοινωνίας γυρισμένα στο off), απλά θέλω να βάλω τις σκέψεις μου σε μια σειρά και αποφεύγω ότι μπορεί να με αποσυντονίσει.
Συνήθως συμβαίνει μετά από περιόδους που είμαι μέσα σε πολλά και έχω αναλάβει αρκετά. Έχω ανοίξει τα μάτια και τα αυτιά μου τόσο που άλλο δεν πάει, διάολε! (καιρό είχα να το πω). Οπότε για να μην κλείσει τελείως το μυαλό μου και αρχίσω να τα βλέπω όλα ως υποχρεώσεις προς διεκπεραίωση, λουφάζω λίγο στην άκρη για να ξεπεταχτώ σαν τη μπίλια στο φλιπεράκι ξαφνικά, ώστε να ξεκινήσει νέος γύρος. Όπως όταν επισκέπτεσαι για πρώτη φορά ένα νέο μέρος και κάθεσαι σε ένα παγκάκι να ξεκουραστείς για λίγο και να συνειδητοποιήσεις τι έζησες, κέρδισες, τι έχεις να θυμάσαι, τι θα κάνεις το βράδυ...
Δεν είναι κακό πράγμα η απομόνωση αφ εαυτού της. Βοηθάει μερικές φορές να βρίσκεσαι με τον εαυτό σου. Άλλωστε έχουμε όλοι πολλά να πούμε με τον παλιόφιλο...
Η απομόνωση μπορεί να γίνει μέρος μιας δημιουργικής διαδικασίας. Μετά το χάος των αλλεπάλληλων πρωτογενών ιδεών που καμιά φορά πλημμυρίζουν το χώρο, το να μπεις σε μια βάρκα και να επιπλέεις μέσα τους μπορεί να σου δείξει το δρόμο που πρέπει να χαράξεις για να φτάσεις. Και τι όμορφο συναίσθημα είναι όταν μετά από τον ενθουσιασμό, φτάνεις.
Βέβαια το να βρίσκεσαι σε αυτό το στάδιο μονίμως είναι αδιέξοδο. Δίχως ερεθίσματα από τον έξω κόσμο, από τους ανθρώπους και το περιβάλλον, πλέεις σαν το κούτσουρο και αφήνεις το ρεύμα να σε ξεβράσει όπου αυτό νομίζει. Η απόλυτη απομόνωση όπως κάθετι απόλυτο σε απονεκρώνει, σε αποκόβει και σε αποπροσανατολίζει.

4 comments:

Loth said...

ΣΩΣΤΑ..ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ..ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΞΕΚΙΝΑΜΕ..
ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ!

it is said...

Κι εγώ σε τέτοια φάση είμαι...
καλημέρες

Rozakas said...

Λάθη, λάθη και πάλι λαθη. Δεν μπορώ να επαναλαμβάνομαι. Καταντάω βαρετός.

lee said...

Ετσι ειναι.
Και ειδικα μετα το αρνι, τα τσουρεκια, τα αυγα, τα κοκορετσια, τις μαγειρίτσες (καλά σταματάω!) μια απομονωση την θελω, μεχρι να χασω τα 10 κιλά που πήρα!!!!!
:)
Πέρασες καλά?
Σε εφαγαν πάλι οι δρόμοι?