Friday, March 2, 2007

Οι μυστικοί πέντε!

Αυτό το παιχνίδι των πέντε μου θυμίζει μια ταινία που είχα δει παλιά. Το σενάριο βασιζόταν στην αφήγηση του πρωταγωνιστή, ο οποίος μιλούσε για τον εαυτό του και τη ζωή του με λίστες. Το top 5 των αισθηματικών εμπειριών του, το top 10 αγαπημένων του τραγουδιών, οι τρεις χειρότερες καταστάσεις όπου έχει μπλεχθεί κτλ.
Ιδού λοιπόν πέντε πράγματα για μένα, μετά από πρόσκληση της maroulitas:

1. M' αρέσει η σοκολάτα υγείας. Όσο πιο πολύ κακάο τόσο καλύτερα!

2. Πιστέυω πως η τεμπελιά είναι καλό πράγμα. Κατέληξα σε αυτό μετά από πολλά χρόνια και προσπάθειες καταπολέμησης του άγχους μου (που πάντα είχε αρνητικές επιπτώσεις στις σχέσεις μου με άλλους). Χαλαροί ρυθμοί όσο γίνεται...απλά πράγματα και μικρά βήματα κάθε φορά. Όλα θα γίνουν με τις λιγότερες δυνατές εντάσεις και τύψεις. Προσπαθώ να το τηρώ.

3. Εκδρομούλες και ταξίδια είναι το καλύτερο μου. Όχι οργανωμένα αυστηρά γιατί και το τυχαίο και η αναποδιά μπορεί να βγει σε καλό.

4. Όταν δεν είμαι καλά κοιμάμαι (αν και βλέπω εφιάλτες ;-), διάβαζω βιβλία για να ξεχνιέμαι και ακούω μουσική που θα με ανεβάσει (ακόμα και αν οι στίχοι είναι στενάχωροι θέλω η μελωδία να με φτιάξει). Όταν φτάσω στο στάδιο να μην βλέπω εφιάλτη, να χαμογελάω με αυτά που διαβάζω, να χορεύω μόνη μου στο κέντρο του δωματίου και να επικοινωνώ με τους φίλους μου φυσιολογικά είναι σημάδι πως όλα βαίνουν καλώς!

5. Δεν σκέφτομαι πάντα πριν μιλήσω και αυτό μερικές φορές είναι ενοχλητικό, γιατί καταλήγω να λέω στον εαυτό μου "βλήμα, αν το χειριζόσουν αλλιώς θα ήταν καλύτερα για όλους". Όμως δεν μπορώ να κρατάω πράγματα μέσα μου.

Με τη σειρά μου παραδίδω τη σκυτάλη σε it is (κι ας με κλάσει!), touroutourou, ntetzevou, rozaka.


6 comments:

it is said...

Χαζούλι δε θα σε κλάσω... απλώς δε θα πιάσω τη σκυτάλη :p

Καλά είσαι? Εγώ ναι... σχετικά καλά :)
Καλημέρες και φιλάκια!

Loth said...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΩ...

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΚΟ...

ΕΙΔΩΜΕΝ..ΧΙΧΙ

ΜΑΑΑΤΣ

lee said...

Η τεμπελια ειναι σουπερ! Αν και μας την εχουν φορτωσει με ενοχές..

chaplin said...

Την καλησπέρα μου από την καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη!
Σκατούλη it is, είμαι καλά. Αντέχω την απουσία σου...χαχα!Εσύ να είσαι σχετικά καλά και πολύ καλά και όλα τα καλά!
Loth, υπάρχουν πολλοί σαν και εμάς εκεί έξω....ανατριχιάζω στην σκέψη πως όλοι όσοι δεν σκέφτονται πριν μιλήσουν, συναντηθούν σε επίσημο συνέδριο για...να τα πούνε!
Lee, ραχάτι forever! Και μετά την Ξάνθη, ολοκληρώθηκε με ναργιλέ. γιουχού!

Είμαι όλο επιφωνήματα και χαχαχα γιατί είμαι...χαχαζούλα!

Loth said...

ΓΑΜΩ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ..ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΟΣ

KONTA ΕΙΣΑΙ..ΘΑΝΕΒΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ...ΧΙΧΙ

ΜΑΑΤΣ

Rozakas said...

1)H σοκολάτα υγείας όντως είναι ένα υπέροχο γλύκισμα.

2)Η ραθυμία/οκνηρία είναι βασικός εχθρός της προόδου και της ανάπτυξης. Η ακινησία από αρχαιοτάτους χρόνους έχει συνδεθεί με τη θνησιμότητα. Τα λιμνάζοντα νερά είναι σάπια νερά.

3)Τι ψάχνεις από τα ταξίδια σου λοιπόν;

4)Ποτέ, μα ποτέ μην απαρνείσαι τις αρνητικές σου στιγμές και μην προσπαθείς να τις διώξεις, γιατί πρώτον γελιέσαι αν νομίζεις οτι μπορεις να ξεγελάσεις τους φόβους σου/την δυστυχία σου με ενα βιβλίο ή λιγη μουσική. Χωρίς λύπη, δεν προκειται ποτε να χαρείς στην ζωή σου. Για αυτό τις στιγμές λυπης, try to treat them with respect. Έτσι θα φτιάξεις το αστέρι σου, κατά την αρχαία θεά του κυνηγιου.

5)Παντα πρεπει να σκεφτεσαι. Το μυαλό σου είναι το μόνο σου όπλο any given time. ΠΟΤΕ μην αφήνεις κενό χρονο σκέψης.

ΥΓ. Δεν θα σε ακολουθήσω δυστυχώς στην σκυταλοδρομία, καθότι δεν μου αρέσουν οι κατευθυνόμενες ηλεκτροντικές εξομολογήσεις. Πάντως thanx για την πρόσκληση.